Sari la conținut
Cum să-ți antrenezi câinele să nu mai mănânce de pe blatul de bucătărie

Cum să-ți antrenezi câinele să nu mai mănânce de pe blatul de bucătărie

Este destul de obișnuit să vedeți cum câinele dvs. smulge mâncare de pe blatul din bucătărie. Ar putea fi nevoie doar de o clipă de neatenție în care te-ai întors cu spatele, pentru a descoperi că mâncarea ți-a fost furată.

Primul pas pentru a pune capăt furtului implică antrenamentul pentru dvs., mai degrabă decât pentru câine. Este important ca animalul să nu fie răsplătit niciodată pentru că a sărit pe blat sau masă. Prin urmare, dacă nu sunteți de față pentru a supraveghea ce se întâmplă, blatul de bucătărie și masa ar trebui să fie păstrate complet curate.

Atunci când câinele sare și reușește să se aleagă chiar și cu cea mai mică gustare, se consideră recompensat pentru comportamentul rău, obținând mâncarea. Acest lucru înseamnă că animalul are mai multe șanse să repete comportamentul rău, deoarece a primit ceea ce și-a dorit.

Antrenează-ți câinele să păstreze toate patru labele pe podea

Îți poți învăța câinele că a avea toate cele patru labe pe podea aduce satisfacții. Odată ce ai obiceiul să-ți păstrezi blatul curat, câinele tău va avea din ce în ce mai puține motive să-l exploreze. Acum este timpul să-l învățați că este mai plăcut să rămână pe podea decât să sară pe tejghea.

Chiar și după ce câinele dvs. a învățat să rămână pe covor sau pe pat pentru o perioadă destul de lungă de timp, continuați să-i aruncați tratamente din când în când. Este important ca animalului dvs. să-i fie amintit în mod regulat că este mai plăcut să țină toate cele patru picioare pe podea, decât să sară pe tejghea.

Antrenați câinele să lase din gură

În ciuda celor mai bune intenții, cineva din familie tot o să lase mâncarea nesupravegheată pe tejghea sau pe masă. Dacă surprinzi câinele în încercarea de a smulge ceva de pe masă, te ajută dacă știe comanda „lasă-l”. Această comandă îi spune câinelui să lase de bunăvoie mâncarea pe masă.

Dacă răspunde la comanda „lasă-l”, așteptați până când are toate cele patru picioarele pe podea, cereți-i să se așeze și apoi dați-i o recompensă. Din nou, acest lucru întărește doar faptul că este mai satisfăcător pentru câine să țină toate cele patru labe pe podea decât să sară pentru a explora blatul.

Probleme și comportament de verificare

În cazul în care câinele dvs. nu răspunde bine la tehnicile de mai sus, vă recomandăm să solicitați ajutor unui antrenor de câini. Un profesionist vă poate ajuta să vă dați seama unde se rupe comunicarea dintre dvs. și câinele dvs.

Între timp, evitați unele greșeli obișnuite. Păstrați blaturile curate pentru a evita tentația. Aduceți toți invitații și membrii familiei pe aceeași lungime de undă, astfel încât toată lumea să reacționeze la fel în timpul antrenamentului. În plus, probabil că ar trebui să vă țineți câinele închis când nu sunteți prezent, astfel încât să nu existe nenorociri.

Fii răbdător și rămâi consecvent!

Articol precedent Cum să locuiți cu un câine într-o locuință închiriată
Următorul articol Cum alegem hrana potrivită pentru cățelul nostru?